Volledig scherm
Natuurlijk kan iedereen ook weer spullen verkopen tijdens de vrijmarkt. © Ron Jenner Fotografie

Bellen blazen en ponyrijden tijdens Koningsdag

De Oranjestichting Zoetermeer heeft het programma van Koningsdag, dat op zaterdag 27 april valt, bekend gemaakt. Van 09.15 uur tot 17.00 uur is er van alles te doen in de stad. De burgemeester geeft het startsein door een kleine toespraak te houden op het Stadhuisplein. 

De muziekvereniging Kunst en Vriendschap speelt een aantal nummers en ook het Oranjekoor laat van zich horen. De scoutinggroep Impeesa hijst de nationale en de gemeentevlag. Samen met het publiek wordt het volkslied gezongen, waarna de andere activiteiten beginnen.

Zo verzorgt CKC & partners tussen 12.00 en 16.00 uur optredens in het buitentheater in Palenstein. Kunnen kinderen tot 10 jaar gratis een ritje op een pony maken in de Dorpsstraat tussen 11.00 en 16.00 uur en is er onder meer een ‘bellenblaasfestijn’ op het Dobbe-eiland. De burgemeester lost om 15.00 uur het startschot voor de bellenblazers. Er staat een bellenblaaskanon en kinderen krijgen allemaal hun eigen bellenblaas. 

Modeshow

Op het Nicolaasplein zijn mensen van 13.00 tot 14.00 uur welkom voor de ‘prinsen- en prinsessenshow’. Om 13.00 uur begint er een modeshow, waarna een jury bepaalt wie de mooiste prins en prinses is. Aanmelden kan vooraf tot en met dinsdag 23 april door te mailen naar marijke@zo-oranje.nl of op Koningsdag zelf om 12.30 uur bij de organisatie op het Nicolaasplein. Uiteindelijk krijgen de drie mooiste prinsen en prinsessen een prijs.

Op verschillende plekken kunnen mensen als vanouds hun waar uitstallen tijdens de vrijmarkt. Kijk voor het complete programma en de locaties van de vrijmarkt op de website.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer