Volledig scherm
PREMIUM
AJ Plug © Paul Scholman

Benefietconcert voor blueszangeres AJ Plug: Zoon van Dr. John staat voor haar op podium De Boerderij

Om blueszangeres AJ Plug bij te staan, wordt er eind september een benefietconcert voor haar gehouden bij cultuurpodium De Boerderij. Met de opbrengst van de kaartverkoop hopen de initiatiefnemers haar financieel te kunnen steunen. De zangeres lijdt aan slokdarmkanker.

Eerder hield Johan Derksen ook al twee benefietconcerten voor Aleksandra Jolanda Plug. De zangeres, die optreedt onder de naam AJ Plug, was ook werkzaam als chauffeur van de bekende voetbalanalyticus. In juli constateerden artsen dat ze aan slokdarmkanker lijdt. ,,Doordat ze niet kan optreden mist ze flink wat inkomsten”, vertelt een van haar vrienden, John van der Linden.

 1. Werken als zeilmaker: Van een enorme waterzak tot een rugzak voor gasvervoer
  PREMIUM
  Vak Apart

  Werken als zeilmaker: Van een enorme waterzak tot een rugzak voor gasvervoer

  Over mensen die met hun handen werken en daar meester in zijn. Vandaag meesterzeilmaker Jan Moers (66). Zijn zeilmakerij werd vijf generaties geleden begonnen door een Delftse zadelmaker die naar het boterdorp verhuisde. ,,Dat was mijn overgrootvader. Zijn zoon, mijn opa, was ook nog zadelmaker maar tegen de tijd dat er meer auto's dan paarden kwamen, schakelde het bedrijf over op het maken van zeilen, tentdoek en autobekleding."
 2. Tien maanden cel en werkstraffen geëist na inbraakreeks in Moerkapelle: ‘Ik had al lang geen werk meer’
  PREMIUM
  rechtbank

  Tien maanden cel en werkstraf­fen geëist na inbraak­reeks in Moerkapel­le: ‘Ik had al lang geen werk meer’

  Een reeks diefstallen uit de kantine van tennisvereniging Love’70, inbraken in de Keijzerschool, een fysiopraktijk, fietsenzaak en het dorpshuis. De 22-jarige Danny van der Z. uit Moerkapelle is volgens justitie verantwoordelijk voor een waslijst aan delicten. Met hem in mindere mate ook Sam B. (21) uit Moerkapelle en de 21-jarige Lars M. uit Zoetermeer. Zij hoorden vandaag in de rechtbank een werkstraf van 120 uur eisen. De officier wil dat hun oude vriend Van der Z. tien maanden de cel in gaat.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

 • Eens (26%)
 • Oneens (74%)
625 stemmen