Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP/Remko de Waal

Bereikbaarheid snel beter dankzij tijdelijke zendmast Vodafone

Vodafone gaat snel een tijdelijke zendmast plaatsen om de bereikbaarheid van het mobiele netwerk in Oosterheem en Noordhove te verbeteren.

Al twee jaar klagen bewoners van de wijken Noordhove en Oosterheem steen en been over slecht bereik. Al even lang zijn er plannen om het probleem met het plaatsen van extra zendmasten te lijf te gaan.

Volgens VVD-raadslid Jeffrey van Gils is het einde van de lijdensweg in zicht, nu Vodafone op korte termijn een tijdelijke mast in de groenzone ten westen van de Oostweg gaat plaatsen. De provider heeft de vergunning voor deze tijdelijke zendmast inmiddels rond.

Quote

Het zou mooi zijn als het deze zomer is opgelost. Liever vandaag dan morgen

VVD-raadslid Jeffrey van Gils

Wanneer Vodafone deze tijdelijke zendmast precies gaat plaatsen, kan de gemeente niet vertellen. Wel hoe lang de bouw duurt. ,,Zeer recent is door Vodafone met de gemeente op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de huur van de tijdelijke locatie. Dat wordt nu afgerond. Vodafone heeft aangegeven dat na het sluiten van de overeenkomst de aannemer ongeveer een maand nodig heeft voor de bouw van de tijdelijke zendmast op deze locatie", laat een gemeentewoordvoerder weten. ,,Het zou mooi zijn als het deze zomer is opgelost. Liever vandaag dan morgen", vindt Van Gils.

De gemeente heeft inmiddels ook een vergunning afgegeven voor een permanente zendmast van Vodafone. Die moet komen aan de Zernikestraat.

Ook KPN wil de bereikbaarheid verbeteren. Deze provider heeft nu een plek in de buurt van het winkelcentrum op het oog voor de plaatsing van een zendmast en is daarover in onderhandeling.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer