Volledig scherm
Jasper Harteveld, initiator van beweegpark Noord Aa Zoetermeer. © Ron Jenner Photo & Graphic Design

Beweegpark komt er, raad geeft laatste 15.000 euro

Het Beweegpark aan de zuidkant van de Noord Aa komt er. De Zoetermeerse gemeenteraad betaalt de laatste 15.000 euro die initiatiefnemer Jasper Harteveld nodig heeft, besloot ze maandagavond.

De Zoetermeerder is al sinds 2015 bezig met zijn sportieve plan. Hij wil een deel van de groene rand van de Noord Aa omtoveren tot een Beweegpark. Het gaat om een  oppervlakte van zo’n 1000 vierkante meter op de oude locatie van Scouting Pocahontas.Jong en oud kunnen straks alle toestellen en apparaten gratis gebruiken. Ook komt er een parkeerplaats. Het LangeLand ziekenhuis heeft eerder al toegezegd gebruik te willen maken van het Beweegpark om mensen sneller te laten revalideren.

Voor het Beweegpark zocht Harteveld de afgelopen jaren draagvlak, mogelijkheden én vooral geld. Zo'n 165.000 euro is uiteindelijk nodig en voor het grootste deel daarvan had hij al toezeggingen van de gemeente en stichtingen als Rabobank Stimuleringsfonds en Fonds 1818. Met geld van Zoetermeerders hoopte hij het laatste gat te dichten, maar dat  ging niet heel hard. Uiteindelijk dicht de gemeenteraad op initiatief van CDA, GroenLinks, D66, PvdA, LHN en Zó! Zoetermeer het laatste financiële gat. Bijna alle partijen gingen er mee akkoord. Daarmee draagt de gemeente nu in totaal 50.000 euro bij.

Angst

Volgens CDA-raadslid David Weekenstroo was dit op het nippertje omdat één fonds dreigde zich terug te trekken als de benodigde 165.000 euro niet voor 1 februari was opgehaald. De angst was dat er meer zouden volgen. 

Het Beweegpark zou er in principe nu snel kunnen komen. De gemeente gaf in 2017 al een vergunning voor af.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer