Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Bewoners in actie om hoogbouw Stadshart te stoppen

Buurtbewoners verenigen zich in een comité om zich te verzetten tegen de plannen voor hoogbouw in het Stadshart. ,,Als de gemeente de bouwplannen doorzet, stappen we naar de rechter.''

Quote

De beslissing lag in de lijn der verwach­ting, maar gunstig is het niet

Raymond Baas, bewoner Parijsstraat

Een van de plannen is een woontoren van 90 tot 110 meter hoog op de Markt. Op het parkeerterrein aan de Frankrijklaan wordt er mogelijk een toren van maximaal 70 meter hoog gebouwd. Een grote meerderheid van de raad ging afgelopen maandag akkoord met het voorstel om op veertien plekken in de stad versneld woningen te bouwen, waaronder de Frankrijklaan.

Bewoners van de Parijsstraat, Frankrijklaan, Engelandlaan en Reimstraat hebben eerder al aangegeven tegen plannen voor hoogbouw te zijn. Een aantal van hen gaat nu een comité oprichten om zo te proberen een stokje voor de plannen te steken. ,,De beslissing lag in de lijn der verwachting, maar gunstig is het niet”, reageert Raymond Baas, bewoner aan de Parijsstraat. ,,We gaan dit nu echt serieus aanpakken. Op 20 oktober houden we een bijeenkomst en richten een comité op. Als de gemeente de bouwplannen doorzet en ons geen inspraak geeft, stappen we naar de rechter”, aldus Baas. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer