Volledig scherm
Een deel van de expositieruimte in het CKC-gebouw. ,,Het kleed wordt gebruikt als oproep aan de cursisten om zichzelf en hun kunst te laten zien", vertelt Yolanda Snellaars. © .

Bezoeker kiest mooiste creatie uit de laatste expositie van cursisten van CKC

Zoetermeerders kunnen nog tot donderdag 6 juni stemmen op het mooiste kunstwerk uit de laatste expositie van cursisten van CKC & partners.

Voor deze tentoonstelling liet de organisator zich inspireren door de Parijse Salon. In de negentiende eeuw was dit de jaarlijks terugkerende, toonaangevende expositie waar je absoluut je werk moest laten zien, wilde je naam maken als kunstenaar. De Salon in het CKC-gebouw heeft inmiddels ook een jarenlange traditie. Misschien wel acht, negen jaar, schat CKC-medewerker Yollanda Snellaars.

Van nu

Zoals elk jaar draait het bij de laatste tentoonstelling voor de zomer om Zoetermeerders van nu. Overeenkomst is dat ze allemaal een creatieve cursus bij CKC volgen. ,,Ieder jaar krijgen onze cursisten de mogelijkheid om hun mooiste werk te exposeren en daar wordt op gestemd aan de hand van stemformulieren die bij ons liggen”, legt Snellaars uit. Bezoekers kunnen tot donderdagochtend 6 juni nog hun stem uitbrengen. Het kunstwerk dat de meeste stemmen heeft gekregen, wordt vervolgens later op die dag bekend gemaakt. De prijs bestaat vooral uit de roem die de winnende cursist ten deel valt, en een kleinigheidje. ,,Een flesje wijn, een bosje bloemen of een restaurantbon.”

Wie die verhalen achter de tentoongestelde kunstwerken wil leren kennen, kan zich aansluiten bij een rondleiding die door een aantal cursisten op vrijdag 10 mei wordt gegeven. De expositie is nog tot en met 13 juni gratis te zien in het CKC-gebouw aan de Leidsewallen. Aanmelden voor de rondleiding kan via dit e-mailadres

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer