Volledig scherm
Wandeling in de natuurtuin onder leiding van een natuurgids, ter illustratie. © NICO SCHOUTEN

Bijzondere gloed in natuurtuin door langste dag van het jaar

Met de zomer in aantocht staat de natuurtuin in volle bloei. Om de tuin aan iedereen te tonen, is er op 21 juni een midzomerrondleiding.

De langste dag van het jaar doorbrengen in de stille natuur, dat is waar deze avond om draait. Ep Booneman, voorzitter van de stichting Vrienden van de Natuurtuin, hoopt dat hij die avond mensen kan laten voelen wat een echte zomerse avond inhoudt. ,,We hebben iedere maand een rondleiding, maar deze keer gaat het echt om het ervaren van de natuur. Met je hoofd en je hart, dat is de insteek.” Het late daglicht geeft met mooi weer een bijzondere gloed aan de tuin en. ,,En bij helder weer wordt het nooit echt donker, waardoor niet alleen de bloemen goed uitkomen, maar ook de vleermuizen gespot kunnen worden’’, vertelt Booneman.

Met speciale apparaten kan naar de vleermuizen worden geluisterd. ,,We hopen hiermee nog meer mensen te trekken, zodat ook zij de echte belevenis van de natuur kunnen meemaken. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Grote onrust rond rijschool: leerlingen woest, eigenaar duikt onder ‘na kogel in brievenbus’

    Grote onrust rond rijschool: leerlingen woest, eigenaar duikt onder ‘na kogel in brievenbus’

    Een eigenaar van een rijschool in Zoetermeer is vandaag ondergedoken omdat hij en zijn gezin ernstig bedreigd zouden zijn door klanten. Dat gebeurde vlak nadat het faillissement van zijn rijschool werd uitgesproken. Duizenden leerlingen vrezen hun geld kwijt te zijn. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt Verkeersschool Aalbregt in een verklaring. De politie bevestigt dat er vanmiddag een incident is geweest. Het CBR bevestigt het faillissement.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

  • Eens (25%)
  • Oneens (72%)
  • Geen mening (3%)
1902 stemmen