Volledig scherm
Fayzan Khan spreekt gedupeerden toe tijdens de demonstratie op maandag 1 juli bij de Tweede Kamer. © ANP

Binnenhof is leeg, Aalbregt-demonstratie afgelast

De voor vandaag aangekondigde demonstratie van mensen, die door Verkeersschool Aalbregt zijn gedupeerd, gaat niet door. De Tweede Kamer is met reces, daarom heeft de organisatie op het laatste moment besloten in september te demonstreren.

De Zoetermeerse autorijschool Aalbregt kwam landelijk in opspraak nadat het bedrijf plotseling omviel. Veel klanten en rijinstructeurs hebben honderden tot duizenden euro’s tegoed en zijn woedend op eigenaar Ferry Aalbregt. Die dook onder uit angst voor boze klanten die hem beschuldigen van oplichting. Aalbregt liet hen volgens de gedupeerden nog grote bedragen betalen terwijl hij al wist dat de rijschool diep in problemen zat. 

Maandag 1 juli was er een demonstratie bij de Tweede Kamer en nam Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) een petitie in ontvangst waarin de gedupeerden vragen om maatregelen om herhaling te voorkomen. De gedupeerden willen ook compensatie voor de soms duizenden euro's waarvoor ze het schip zijn ingegaan. 

Een tweede demonstratie was voor vandaag aangekondigd, maar die is verplaatst naar september. ,,Het Binnenhof is nu leeg, dus verplaatsen we de demonstratie naar na de vakantie”, zegt organisator Fayzan Khan. Hij is een van de gedupeerde rijinstructeurs die nog duizenden euro’s moet krijgen van de inmiddels failliete rijschool. ,,We moeten natuurlijk de uitkomsten van het onderzoek van de curator afwachten. We hopen ook op onderzoek door de overheid, we willen precies weten wat er is gebeurd rondom het faillissement. Maar het belangrijkste is niet geld of compensatie, maar dat Aalbrecht gepakt wordt. We blijven doorgaan.”

Behalve de curator doen ook de politie en het Openbaar Ministerie onderzoek. Politie en OM kijken of er sprake is geweest van strafbaar handelen.

Bekijk hieronder de beelden van de eerste demonstratie die op 1 juli werd gehouden bij de Tweede Kamer.

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier! 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer