Volledig scherm
Het Nicolaaskerkhof met het stalen silhouet van de Verrijzeniskapel met op de achtergrond de Nicolaaskerk. © Dammis de Geus

Bisschop opent en zegent vernieuwd Nicolaaskerkhof

Bisschop mgr. Johannes van den Hende van het bisdom Rotterdam opent en zegent zaterdag 14 juli het volledig vernieuwde kerkhof van de H. Nicolaasparochie achter de kerk aan de Dorpsstraat in Zoetermeer.

De begraafplaats met 137 zandgraven en 100 urnengraven is mede door de plaatsing van een omvangrijk stalen silhouet van de voormalige Verrijzeniskapel een prachtige plek in het oude Dorp geworden. De kapel werd in 1971 gesloopt, omdat de parochianen het te lelijk vonden. Later had men daar spijt van.

De looppaden op het 1 meter opgehoogde kerkhof zijn aangelegd. Daardoor zijn tweelaagse graven mogelijk geworden. Nieuwe bomen en struiken zijn geplant en het kerkhof wordt omzoomd door een fraai hekwerk. De entree met een gebogen bakstenen muur ligt naast parochieel centrum De Kapelaan op het Nicolaasplein.

Begraafplaatsarchitecte Ada Wille heeft het ontwerp voor het vernieuwde kerkhof gemaakt. Bij de inzegening door bisschop Van den Hende zijn de parochianen van harte welkom, zo laat het bestuur van de H. Nicolaasparochie weten.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer