Een bodycam op het uniform van een BOA in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bodycam op het uniform van een BOA in Breda. © ANP XTRA/Robin van Lonkhuijsen

BOA straks met wapenstok en pepperspray over straat, als minister goedkeuring geeft

Het stadsbestuur wil Zoetermeerse handhavers met onder meer wapenstokken en pepperspray uitrusten, zodra de landelijke regelgeving dat toelaat.

De buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) krijgt niet zo maar een wapen aan zijn riem gehangen door de gemeente. Burgemeester Charlie Aptroot antwoordt op vragen van de PVV over het bewapenen van boa’s dat dat ‘praktisch en financieel mogelijk’ moet zijn. ‘Ook wordt eerst onderzocht of de Zoetermeerse boa’s de noodzakelijke opleiding hebben gevolgd’, schrijft Aptroot. Hij wijst er op dat de boa’s er zijn voor de leefbaarheid in Zoetermeer, en niet bevoegd zijn om taken uit te voeren met betrekking tot de veiligheid.

  1. Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Scheveningen
    PREMIUM

    Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Schevenin­gen

    Eric Kesteloo (57) zeilde met de Bark Europa, een oude driemaster, rond Antarctica. Twee weken geleden meerde hij aan in Argentinië en liet hij zijn gasten van boord. Maar door de coronacrisis kan zijn bemanning van 18 zeilers ineens niet meer terug naar huis vliegen. ,,Argentinië zit nu volledig op slot. We hebben daarom besloten om in één klap terug naar Scheveningen te zeilen.’’

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer