Arie Sigaar was een geziene verschijning in het dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Arie Sigaar was een geziene verschijning in het dorp. © NICO SCHOUTEN

Boeren als ‘Arie Sigaar’ drukten een stempel op het leven in het dorp

Zoetermeer ToenDe geschiedenis van de familie Bos op één cd-rom. Deze wordt zaterdag gepresenteerd in Zoetermeer, met dank aan onderzoekers die maar liefst duizend namen achterhaalden. Ze gingen terug tot 1689. Boeren als ‘Arie Sigaar’ drukten een stempel op het leven in het dorp. Deze week zijn verhaal in de rubriek Zoetermeer Toen.

In de geschiedenis van Zoetermeer hebben de families Van der Spek, Noordam, Van Dorp, Groenewegen en Huurman een grote rol gespeeld. Maar ook om ‘Bos’ kan niemand heen. Je komt ze tegen als boer en burgemeester, als raadslid en als bestuurder van banken en verenigingen. In een gesprek over het oude dorp valt al na een paar woorden de naam ‘Bos .

  1. Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Scheveningen
    PREMIUM

    Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Schevenin­gen

    Eric Kesteloo (57) zeilde met de Bark Europa, een oude driemaster, rond Antarctica. Twee weken geleden meerde hij aan in Argentinië en liet hij zijn gasten van boord. Maar door de coronacrisis kan zijn bemanning van 18 zeilers ineens niet meer terug naar huis vliegen. ,,Argentinië zit nu volledig op slot. We hebben daarom besloten om in één klap terug naar Scheveningen te zeilen.’’

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer