Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jenner Ron

Bonussen voor tipgevers en nieuw ziekenhuispersoneel

Met bonussen probeert het LangeLand Ziekenhuis personeel te werven om zo het grote tekort aan te vullen. Ook een gouden tip leidt tot een beloning.

Het afgelopen jaar was de leiding van het ziekenhuis al doorlopend op zoek naar gekwalificeerd personeel. Zo staat de vacature ‘verpleegkundige oncologie’ al ruim zes maanden open. Nu het LangeLand Ziekenhuis vanaf 30 oktober orthopedische operaties van het HagaZiekenhuis in Den Haag overneemt, is het ziekenhuis met zeer grote spoed op zoek naar onder andere anesthesiemedewerkers, operatieassistenten chirurgie, verkoever verpleegkundigen en verpleegkundigen orthopedie.

Het LangeLand Ziekenhuis deelt zelfs bonussen uit aan werknemers die personeel binnenhalen en aan de toekomstige werknemers zelf. De uitgekeerde bedragen variëren van 350 tot 450 euro, voor zowel de tipgevers als de werknemers in spe. De actie heeft tot nu toe effect: de eerste sollicitatiegesprekken zijn inmiddels gepland.

Volgens Jeanette Koster van het LangeLand neemt het ziekenhuis operaties over van het HagaZiekenhuis omdat de locatie aan de Sportlaan in Den Haag gedeeltelijk sluit. ,,We breiden onze capaciteit bij het LangeLand Ziekenhuis uit zodat we deze extra patiënten kunnen ontvangen. Ook na de orthopedische operaties verblijven deze patiënten bij ons. Een aantrekkelijke bijkomstigheid is dat de nieuwe medewerkers als het ware mee kunnen bouwen aan het toekomstige orthopedische centrum dat er komt.’’

Zorghotel

De grootste kliniek voor orthopedische chirurgie van Nederland opent in 2019 haar deuren in Zoetermeer. De kliniek is een samenwerking tussen de orthopeden uit het HagaZiekenhuis, het LangeLand Ziekenhuis en het Reinier de Graaf Gasthuis, samen de Reinier Haga Groep genaamd. Naast de kliniek komt een zorghotel waar patiënten rustig kunnen revalideren.

In totaal gaan er 21 orthopeden in het nieuwe centrum aan de slag.