Volledig scherm
De symbolische eerste paal voor het Orthopedisch Centrum in Zoetermeer is geslagen door Rolf Bloem, medisch directeur van het nieuwe centrum (links). © LangeLand ziekenhuis/ Reinier Haga Groep

Bouw Orthopedisch Centrum Langeland begonnen

De eerste heipalen voor het Orthopedisch Centrum naast het LangeLand ziekenhuis zijn gisteren de grond in gegaan. In het voorjaar van 2020 moet het de deuren openen.

Zoetermeer krijgt een van de grootste klinieken voor orthopedische chirurgie van het land. Het centrum bedient patiënten van het LangeLand Ziekenhuis, Reinier de Graaf en Hagaziekenhuis. De kliniek krijgt een operatiekamercomplex met vier operatiekamers, een verpleegafdeling, een polikliniek en onderzoeksfaciliteiten. De kliniek wordt door de Reinier Haga Groep neergezet, de stichting waarvan behalve het LangeLand ook het Hagaziekenhuis (Den Haag) en Reinier de Graaf (Delft) deel uitmaken.

Het slaan van de eerste paal van het nieuwe gebouw zou volgens planning al 1 oktober plaatsvinden, maar het LangeLand ziekenhuis meldde die dag dat de bouw om technische redenen tot nader order was uitgesteld.

Garage

Onduidelijk is nog wanneer de bouw van de bijbehorende parkeergarage start. Daarover bestaat grote onenigheid met de omwonenden. De garage met drie parkeerlagen moet op het oude parkeerterrein van Vivaldi komen, tussen appartementencomplex Pavane en het ziekenhuis. De bewoners van Pavane vrezen voor hun uitzicht en de luchtkwaliteit.

Opdrachtgever Reinier Haga Groep gaf na een eis van de gemeenteraad de garantie dat het orthopedisch centrum pas opengaat als ook die naastgelegen parkeergarage in gebruik kan worden genomen.

Volledig scherm
Zo gaat het nieuwe Orthopedisch Centrum van de Reinier Haga Groep in Zoetermeer er uit zien. © LangeLand ziekenhuis/ Reinier Haga Groep

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer