Jan Pieter Lokker is sinds dinsdag waarnemend burgemeester van de gemeente Zoetermeer
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Pieter Lokker is sinds dinsdag waarnemend burgemeester van de gemeente Zoetermeer © Rianne den BalvertEerste kennismaking met de waarnemend burgemeester: ‘Ik bemoei me niet met politiek, ik ben de spelverdeler’

Na Charlie Aptroot die op de nieuwjaarsreceptie drumde, heeft Zoetermeer nu Jan Pieter Lokker (71) die van Bach én van DJ Hardwell geniet. De stad houdt een muzikale burgervader, al reed de waarnemend burgemeester Lokker Zoetermeer altijd voorbij. Tot gisteren.

Via Zoom, Teams en Skype; dat is hoe Jan Pieter Lokker de komende weken als waarnemend burgemeester de stad moet besturen. De man die mensen het liefst ziet samenwerken, moet het nu zelf allemaal op afstand doen. Door alle coronamaatregelen is de entree voor Charlie Aptroots tijdelijke opvolger vrij zakelijk. ,,Dinsdagochtend alle spullen ophalen op het stadhuis, zoals een iPad, telefoon en pasjes, en dan thuis aan de slag. ‘s Middags maakte ik kennis met de wethouders via een videovergadering”, zegt Lokker telefonisch. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer