Volledig scherm
De brand in het opslagbedrijf © LEEUWEN, JOS VAN

Brandweerman verloor alles bij brand en vraagt nu hulp: ‘Ik ben zelfs de urn van mijn vader kwijt’

Brandweerman Justin Warnaar die op nieuwjaarsochtend zijn complete inboedel en de urn van zijn overleden vader verloor bij de zeer grote brand bij Shurgard en recyclingbedrijf Koot in Zoetermeer is een crowdfundingsactie begonnen in de hoop een nieuwe start te maken.

Quote

Ik ben de brandweer­man die tijdens de nacht zelf aan het werk was en tegelijker­tijd zijn hele inboedel verloor

,,Ik ben de brandweerman die tijdens de nacht zelf aan het werk was en tegelijkertijd zijn hele inboedel verloor.’’ De Hagenaar had in afwachting van een nieuwe woning zijn huisraad, maar ook foto-albums en schooldiploma’s en zelfs de urn van zijn vader opgeslagen. Al het bezit ging tot zijn verbijstering in rook op.

,,De emotionele waarde zoals de urn van mijn vader en fotoboeken zijn absoluut niet te vervangen. Maar voor mijn financiële schade ben ik een crowdfunding gestart,” stelt hij. De eerste donaties druppelen inmiddels binnen via de site ‘Justin, 27 jaar van mijn leven kwijt na verwoestende brand!’

De brandweerman is ook bezig om volgende week een bijeenkomst voor lotgenoten van de grote brand te gaan organiseren. De bijeenkomst is bedoeld om leed te delen, zegt hij.

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
Het afgebrande Shurgard. © Frank Jansen

In Zoetermeer brak in de nieuwjaarsnacht de zeer grote brand uit bij Koot aan de Industrieweg. Die sloeg al snel over naar buurman, Shurgard. Negenhonderd opslagboxen met inhoud werden verwoest. Het was een gigantische klap en shock voor een paar honderd inwoners van Zoetermeer en Den Haag die dachten dat zij hun bezittingen juist veilig bij het bedrijf hadden opgeborgen.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Ook leven er nog veel vragen over de aansprakelijkheid en de verzekeringen die via Shurgard zijn afgesloten.

Justin Warnaar schrijft op zijn crowdfundingpagina dat hij dringend hulp nodig heeft. ‘Een nachtmerrie werd mijn lot. Nieuwjaarsdag kon voor mij niet slechter beginnen, dan nu verlopen. Emoties schieten door heel je lichaam als je aankomt bij je collega’s van de brandweer in Zoetermeer en recht voor je neus zie je alles wat je in 27 jaar hebt opgebouwd in vlammen opgaan. De materiële schade is enorm, maar de emotionele schade is nog veel en veel groter als ik besef dat alles, maar dan ook alles op drie zakken kleding, mijn auto en laptop na weg zijn.’

  1. Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’
    Play

    Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’

    Deuren forceren gaat nu nog met een politiesleutel, beter bekend als de ‘boem’. Met veel geweld wordt de deur kapot geramd om zo snel mogelijk binnen te komen bij een noodsituatie. Het gedwongen kapot moeten maken van deuren kost onder meer woningcorporatie Staedion veel geld. ,,Een deur vervangen kost ongeveer 1500 euro.’’ Om de kosten terug te dringen heeft de politie vandaag oefendeuren gekregen. Hierop oefenen ze inbraaktechnieken om de deuren zo min mogelijk te beschadigen, maar toch snel binnen te kunnen komen.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer