Volledig scherm
© Jenner Ron

Buitenzwembad maakt rampzalig seizoen door

Door de vele regenval in de ­afgelopen tijd draait de ­exploitant van het buitenbad, zwemschool MISI, het slechtste seizoen sinds jaren. In een maand tijd zijn zo’n 1.500 bezoekers geteld. Vorig jaar trok het buitenbad soms 2.200 bezoekers op één dag.

,,Het is een drama”, stelt Bert Dijkhuizen, eigenaar van zwemschool MISI. ,,In voorgaande jaren hadden we veel meer mooie zomerdagen. Toen het zwembad dit jaar in juli openging, was het een paar dagen goed weer, maar daarna is het echt drie keer niks geweest.”

Afgelopen zondag kwamen er volgens hem maar elf bezoekers langs, maandag zo’n 50. In totaal schat Dijkhuizen dat de afgelopen weken rond de 1.500 mensen een duik hebben genomen in het bad in het Van Tuyllpark.

Ondernemer
,,Dat zijn geen aantallen waar je blij van wordt”, zegt Dijkhuizen. ,,Vorig jaar trok het buitenbad op een extreem goede dag 2.200 bezoekers en op iets mindere dagen soms nog 1.000 mensen. Een groot verschil. Er moeten minimaal 500 bezoekers per dag komen om een redelijk seizoen te kunnen draaien.”

Dat komt neer op ongeveer 10.000 bezoekers in acht weken. Het zwembad gaat namelijk alleen open met mooi weer. Dijkhuizen vreest dit aantal niet meer te halen. ,,Treurig, want er wordt vooraf veel aan het buitenbad gedaan zodat het weer netjes is voor de zwemmers. Maar als ondernemer heb je te maken met risico’s. Als het weer niet meewerkt, komen de mensen niet. Je gaat niet buiten in je badpak lopen als het twintig graden is, dat is gewoon te koud.”

Het slechte seizoen is extra wrang omdat dit het laatste jaar is dat zwemschool MISI exploitant is van het buitenbad. In de toekomst wordt zwembad Het Keerpunt een sauna- en welnesscomplex. In de zomermaanden worden drie nieuwe buitenbaden wel opengesteld voor recreanten, die bijvoorbeeld niet voor de sauna komen, maar dan gaat MISI er niet meer over. ,,In de afgelopen vier jaar heb ik zo’n seizoen nog nooit meegemaakt. Misschien slaat het weer om en krijgen we nog een paar mooie weken, maar dat blijft afwachten. Het seizoen loopt in principe tot 1 september. Mocht het toch nog zonnig worden, dan zouden we best nog een aantal dagen langer open kunnen blijven.”