Een foto die de burgemeester afgelopen nacht maakte tijdens de dienst in Zoetermeer
Volledig scherm
Een foto die de burgemeester afgelopen nacht maakte tijdens de dienst in Zoetermeer © Charlie Aptroot

Burgemeester Aptroot doet oproep na nachtdienst bij politie: ‘OUDERS, GA OPVOEDEN’

Burgemeester Aptroot heeft afgelopen nacht een dienst met de politie meegedraaid. Zijn ervaringen deelt hij in een twitterbericht, waarin hij fel uithaalt naar de ouders van twee 15-jarige arrestanten.

Na een nachtje meelopen met de politie, heeft Aptroot naar eigen zeggen nog meer bewondering voor hen gekregen. ,,De politie was goed bezig. Er is ook spoedhulp verleend. Groot respect en waardering voor onze agenten.” 

Wat hem echter het meest bij blijft is een incident waarbij om 03.00 uur 's nachts twee 15-jarigen werden gearresteerd. ,,Ze hadden veel alcohol op, vertoonden wangedrag en hadden een groot mes bij zich.”, schrijft de burgemeester op Twitter. Hij haalt in grote letters direct uit naar de ouders van de jongeren. ,,WAAR ZIJN JULLIE? GA OPVOEDEN.” 

  1. Strandtenthouders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Strandtent­hou­ders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’

    Strandtenthouders aan de Nederlandse kust vragen vandaag op een bijzondere wijze aandacht voor hun financiële problemen. Ondernemers van Texel tot Zeeland hebben met hun strandbedden en tafeltjes teksten op het strand geschreven en die met een drone vanuit de lucht gefilmd. Ze willen dat de loonkosten van hun personeel worden vergoed. Het filmpje wordt aangeboden aan het kabinet.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer