Volledig scherm
Burgemeester van Zoetermeer en Wassenaar Charlie Aptroot Dubbel burgemeester © Daniella van Bergen

Burgemeester sluit beschoten club Magnum een maand

Club Magnum in Zoetermeer moet een maand de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Charlie Aptroot besloten na  spoedverleg met politie en het openbaar ministerie. De club werd afgelopen nacht beschoten.

Aptroot sluit de club aan de Van der Hagenstraat 'in het belang van het onderzoek en de openbare orde'. De sluiting is in eerste instantie voor dertig dagen. Daarna neemt Aptroot een definitieve beslissing over de toekomst van de club.

De burgemeester ziet de beschieting van de club als een 'ernstig geweldsincident'. Dat houdt in dat hij volgens de nieuwe, strengere horecaregels die vlak voor de zomer van kracht werden in de stad de club twaalf maanden zou kunnen sluiten.  Vooreerst sluit hij de club nu voor dertig dagen voor onderzoek.

Tweede

,,Dit incident is dit jaar het tweede waarbij een horecabedrijf in Zoetermeer is beschoten. Ik vind dit volstrekt ontoelaatbaar'', zegt Aptroot. Er wordt volgens de burgemeester ook met de ondernemer gesproken over wat die zelf kan doen om de situatie veilig te maken. 

Vanochtend zei de burgemeester al dat hij het 'volstrekt onacceptabel' vindt dat  er wordt geschoten in de stad.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer