Volledig scherm
Zo zou de nieuwe 'mall' er uit komen te zien. © Provast

Burgers in actie tegen komst HOM: Doe niet zo mall

Een groep verontruste bewoners uit de wijken rondom het Woonhart hebben een actiegroep en website opgericht tegen de komst van de Holland Outlet Mall (HOM): doenietzomall.nl

Op 23 januari neemt de gemeenteraad een besluit over het wel of niet komen van de HOM op de plek waar nu het Woonhart is.

Op de site worden bewoners opgeroepen om op 9 januari tijdens de vergadering van de Commissie Stad ,,gebruik te maken van uw spreekrecht als burger om uw bezwaren tegen de HOM te uiten".

Nadelen
Volgens de actiegroep kleven er vooral nadelen aan de komst van de HOM. De belangrijkste knelpunten zijn: meer verkeer en vrachtverkeer, meer wegen en kruispunten, meer luchtverontreiniging, meer fijnstof, meer geluidsoverlast, parkeervergunningen en betaald parkeren, de toegang tot de wijken wordt sterk bemoeilijkt en de leefomgeving wordt beschadigd.

Verder worden medestanders op de site aangespoord een speciaal ontworpen poster te downloaden en die achter het raam aan de straatzijde te hangen om te laten zien dat zij niet blij zijn met de plannen aangaande de HOM. Als laatste wordt opgeroepen de bezwaren ook bekend te maken bij gemeenteraadsleden afzonderlijk. Op de website staan de emailadressen van de raadsleden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

poll

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

  • Eens (29%)
  • Oneens (70%)
  • Geen mening (1%)
3004 stemmen