Paul Dietz (2de van links), voorzitter van belangenvereniging De Kruisweg, vorig jaar juli met medestanders op de plek waar vlak bij hun wijk een brandstofstation moet komen .
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Dietz (2de van links), voorzitter van belangenvereniging De Kruisweg, vorig jaar juli met medestanders op de plek waar vlak bij hun wijk een brandstofstation moet komen . © Nico Schouten

Buurt blij: rechter stopt voorlopig bouw van tankstation met benzine, gas, elektriciteit en waterstof

Mag dat zomaar, een tankstation met alle ‘gewone’ brandstoffen, elektriciteit én waterstof binnen honderd meter van een buurtschap bouwen? De bewoners van Kruisweg vinden het oneerlijk en levensgevaarlijk. De rechter geeft ze voorlopig gelijk.

  1. Tranen bij bewoner schimmelwoningen Trekweg: ‘Ik ben ook een mens, waarom helpen ze mij niet’
    PREMIUM

    Tranen bij bewoner schimmelwo­nin­gen Trekweg: ‘Ik ben ook een mens, waarom helpen ze mij niet’

    Bewoner Abdel Khalak el Hanouni is wanhopig. De Hagenaar heeft nu al veertien jaar last van vocht en schimmel in zijn woning. Elke keer belooft de woningcorporatie er iets aan te doen, maar een oplossing is er nog steeds niet. Het is zelfs alleen maar erger geworden. Op de muren groeit nu een ‘suikerachtige’ substantie. ,,Ik maak me grote zorgen over onze gezondheid’’, zegt hij bijna in tranen.
    Den Haag

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer