Windmolens op bedrijventerrein Lansinghage in Zoetermeer. Over iets minder dan twintig jaar moet Zoetermeer van het gas af zijn. CDA Zoetermeer vraagt zich nu af wat dat gaat kosten.
Volledig scherm
Windmolens op bedrijventerrein Lansinghage in Zoetermeer. Over iets minder dan twintig jaar moet Zoetermeer van het gas af zijn. CDA Zoetermeer vraagt zich nu af wat dat gaat kosten. © Angelo Blankespoor

CDA-fractie maakt zich zorgen over kosten gasloos Zoetermeer

Welk prijskaartje bungelt er aan het volledig gasloos maken van Zoetermeer? In 2040 moet de gemeente helemaal van het aardgas af en volgens de CDA-fractie is dat nog een enorme klus. Dat betekent namelijk dat met nog minder dan twintig jaar te gaan, de energie om alle gebouwen in Zoetermeer te verwarmen, te koelen maar ook van warm water te voorzien, duurzaam moet worden opgewekt. 

  1. Jouw nieuwe woning; een duurzaam appartement in Zoetermeer
    Residence Du Govert

    Jouw nieuwe woning; een duurzaam apparte­ment in Zoetermeer

    Als woningzoekende heb je het vandaag de dag niet makkelijk. In de steden heerst vaak ware woninggekte. Hierdoor is er minder keus en betaalt men vaak meer dan dat de woning eigenlijk waard is. Vooral starters hebben hier last van maar ook voor doorstromers is deze tendens zeker voelbaar. Gelukkig zijn er ook ontwikkelingen waar we wel blij van worden, zoals mooie en duurzame nieuwbouwprojecten. Maak kennis met Residence Du Govert.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer