Volledig scherm
© ANP XTRA

CDA wil duidelijkheid over windmolens in buurgemeente Lansingerland

Volgens de Zoetermeerse CDA-fractie is de gemeente Lansingerland op zoek naar andere plekken dan Bleizo en Prisma om windmolens neer te zetten. Ondanks de afspraak met de provincie Zuid-Holland lijkt plaatsing van windturbines op die bedrijventerreinen maar niet van de grond te komen, schrijft het Zoetermeerse CDA. 

Het zoeken naar een geschikte locatie is dan wel een zaak van Lansingerland, maar de fractie hekelt het gebrek aan informatie en heeft daarom nu schriftelijke vragen op het Zoetermeerse college van b en w afgevuurd. ,,Het CDA wil van het college weten wat de impact is voor onze inwoners en hoe zij verder geïnformeerd worden", licht CDA raadslid Klaasjan de Jong toe. En dan met name de bewoners uit Rokkeveen en Oosterheem, want die liggen tegen Bleizo aan. 

De Jong verzekert dat hij geen hetze tegen windmolens wil ontketenen. ,,Maar het gaat er om dat de Zoetermeerders weten waar ze aan toe zijn.” Daarom vraagt de fractie ook aan het college of het de ontwikkelingen in de grenszones met de buurgemeenten wel voldoende in de gaten houdt.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer