AMSTERDAM - De situatie van Lotte van der Zee is nog niet verbeterd. Het 20-jarige model, dat enkele dagen geleden in het ziekenhuis werd opgenomen na een hartstilstand, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Artsen kunnen nog niets zeggen over de kans op herstel van de voormalig Miss Teenager Universe.
Volledig scherm
AMSTERDAM - De situatie van Lotte van der Zee is nog niet verbeterd. Het 20-jarige model, dat enkele dagen geleden in het ziekenhuis werd opgenomen na een hartstilstand, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Artsen kunnen nog niets zeggen over de kans op herstel van de voormalig Miss Teenager Universe. © ANP XTRA

CDA wil onderzoek naar ‘omzetverhogende’ spreekuren van zorginstellingen op scholen

Zorginstellingen die spreekuur houden op scholen en daarmee hun omzet hopen op te krikken. Het gebeurde in buurgemeente Pijnacker-Nootdorp en de Zoetermeerse CDA-fractie vraagt zich nu af of deze praktijken ook in Zoetermeer plaatshebben.

Als dat het geval is, zou dat een van de oorzaken kunnen zijn van de hoge kosten voor jeugdzorg in Zoetermeer, denkt fractievoorzitter Véronique Frinking. In Pijnacker-Nootdorp bleek na onderzoek dat er veel verwijzingen waren naar de relatief dure jeugd-ggz. Vervolgens bleek dat zorgaanbieders spreekuren op scholen hielden en een voorgedrukte verwijsbrief met hun naam voor de huisarts mee gaven.

Ook in Zoetermeer rezen de afgelopen jaren de kosten voor jeugdhulp de pan uit. ,,Nu blijkt dat binnen onze buurgemeente zorginstellingen lijken toe te werken naar een stijging van het gebruik van hun diensten vragen wij ons af of dit ook in Zoetermeer gebeurt”, zegt Frinking.

De partij wil dat burgemeester en wethouders onderzoeken of zorgaanbieders ook in Zoetermeer proberen de verwijzing te beïnvloeden. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer