Volledig scherm
Verkrachting © Dreamstime

Celstraf voor verpleger die zich vergreep aan patiëntes

Een 58-jarige man die zich als GGZ-verpleegkundige in Zoetermeer vergreep aan twee patiëntes, is vandaag door de Haagse rechtbank veroordeeld tot één jaar celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Ook mag hij vijf jaar lang niet meer werken in de gezondheidszorg. Verder is hem nog een verplichte zedendaderbehandeling opgelegd.

In 2017 vergreep hij zich aan een 28 jaar jongere patiënte bij haar thuis. De GGZ-instelling kwam daar achter. Toen bleek de verpleger in 2009 ook al eens seks met een patiënte te hebben gehad, in een hotel en bij hem thuis. De verdachte werkte bijna 25 jaar bij GGZ-instelling Rivierduinen in Zoetermeer. De verpleegkundige werd door zijn werkgever geschorst. 

Volgens de verpleger vond de seks plaats met wederzijdse instemming, maar ook dát mag niet in een afhankelijke zorgsituatie. Het Openbaar Ministerie had dezelfde celstraf en behandeling plus een levenslang werkverbod in de zorg opgelegd willen zien. De rechtbank bepaalde verder dat de veroordeelde aan de slachtoffers ieder 2500 euro smartengeld moet betalen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer