Circus vernoemt kameeltje naar Zoetermeerse dreumes

VideoHet kameeltje dat vorige week in Zoetermeer werd geboren toen circus Maximum in de stad neerstreek, krijgt de naam Tobias. Het veulen is vernoemd naar een jonge Zoetermeerder.

Het pluizige kamelenveulen, een mannetje, zag het levenslicht op de parkeerplaats naast Silverdome. Moeder Yasmin en haar zoon doorstonden de bevalling goed. Directeur Kevin van Geet riep via het AD Zoetermeerders op om een passende naam te verzinnen voor het baby’tje. 

,,We hebben er even over moeten nadenken, en de naam is Tobias geworden”,  laat Van Geet weten vanuit Voorburg, waar het circus nu staat. ,,Tobias is voor ons een vriendelijke, maar ook duidelijk herkenbare naam en past naar onze mening het best bij het veulen. Het is een opvallende naam die niet zoveel lijkt op de namen van de andere dieren in de kudde, en dat is belangrijk. Natuurlijk speelt een stukje gevoel ook mee, en de naam klonk gewoon meteen goed!”

Toepasselijk

Volgens de circusdirecteur deden veel lezers de suggestie om het veulen de naam Silver te geven, naar zijn geboorteplek. ,,Erg toepasselijk, maar misschien niet echt als een jongensnaam”, zegt Van Geet. De inzenders van de winnende naam krijgen vier vrijkaarten en een zak popcorn voor een voorstelling naar keuze in Voorburg, waar het circus tot en met zondag staat. 

De naam Tobias werd ingezonden door de familie Stuyfersant-Kruithof uit Zoetermeer. ,,Het leek me leuk om het te laten vernoemen naar onze zoon. Tobias wordt in juni twee”, zegt Wieke Kruithof die nu zwanger is van haar tweede kind, een meisje.  ,,Ik dacht: waarom niet? Tobias is een leuke Hollandse naam.” 

Volledig scherm
Kevin van Geet met kamelen Yasmin en Tobias. © Ron Jenner Fotografie

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer