De politie doet onderzoek naar de mogelijke beschieting van Club Cobra.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar de mogelijke beschieting van Club Cobra. © Regio15

Club Cobra in Zoetermeer vermoedelijk opnieuw beschoten

Club Cobra in Zoetermeer is vandaag vermoedelijk opnieuw beschoten. Er kwamen bij de politie meldingen binnen dat er knallen werden gehoord in de Amsterdamstraat waar de club zit. 

De eerste melding kwam vandaag om 12.45 uur binnen. De politie ging kijken, maar vond niets verdachts. Rond 14.30 uur kreeg de politie opnieuw een melding, maar nu van iemand die iets verdachts op de grond zag liggen. Gealarmeerde agenten vonden vervolgens verschillende kogelhulzen in de omgeving van de club, waarna een onderzoek werd begonnen. 

De Amsterdamstraat is inmiddels afgezet met lint. Ook wordt het terrein met een politiehond doorzocht. Vanuit de lucht maakt een politiehelikopter opnamen.  

Doelwit

Het is de zoveelste keer dat de club doelwit is van beschietingen. Op 19 oktober werd er vermoedelijk ook al geschoten. Een eerste onderzoek door de politie leverde niks op. Later werd uitgebreider onderzoek gedaan, waarna er ‘voldoende aanwijzingen’ werden gevonden dat er toch schoten werden gelost. Hierna moest de club van de burgemeester voor twee weken dicht. Uiteindelijk werden er tóch geen afdoende bewijzen gevonden, waardoor het bij die twee weken bleef. 

De eigenaar van de club zei herhaaldelijk niet te weten waar de bedreigingen vandaan komen. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer