Club Magnum opnieuw beschoten, geen gewonden

VideoClub Magnum aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer is vannacht rond 03.00 uur opnieuw beschoten. Het is de zoveelste keer dat deze club is opgeschrikt door geweld. Er raakte niemand gewond.

Aanwezige beveiligers zagen iets voor 03.00 's nachts een lichtgekleurde auto met donker dak stoppen bij de club, die op dat moment gesloten was. Een man stapte uit en loste meerdere schoten. Daarna ging hij weer terug het voertuig in en scheurde de auto weg. De beveiligers belde gelijk het alarmnummer. 

Volledig scherm
Club Magnum in Zoetermeer werd vannacht weer beschoten. © Regio15

De politie doet onderzoek naar het incident. Duidelijk is al dat er meerdere kogelinslagen en hulzen zijn gevonden. Politiechef Zoetermeer Erik Meeuwisse noemt het schietincident ‘onaanvaardbaar'. Hij en burgemeester Charlie Aptroot kwamen vannacht naar Magnum om zich te laten informeren over wat er is gebeurd. 

,,Dit is het zoveelste incident‘’, aldus burgemeester Charlie Aptroot. De schietpartij is volgens hem volstrekt onacceptabel. ,,Dit soort clubs wil je niet in de stad. Het liefst zou ik ze voor de eeuwigheid willen sluiten.” Hij heeft daar echter niet de bevoegdheden voor, maar geeft aan alles te doen wat in zijn macht ligt. ,,Want dit risico wil ik niet in Zoetermeer. Tijdens het onderzoek van de politie gaat de zaak sowieso dicht en ik beraad me over de verdere maatregelen.”

Afgelopen juni opende de uitgaansgelegenheid weer na maanden gesloten te zijn nadat er een handgranaat voor de deur werd gevonden. Drie maanden daarvoor werd de toegangsdeur zelfs met een machineweer beschoten. 

Vaker

Club Magnum is overigens niet de enige club waar zulke incidenten hebben plaatsgevonden. Zo moest Club Cobra voor een jaar dicht nadat daar in korte tijd twee keer werd geschoten. Ook bij Club One, die ook in de Van der Hagenstraat zit gevestigd, werden vorig jaar maart schoten gelost. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer