Volledig scherm
Explosief aangetroffen bij Club Magnum in Zoetermeer © Regio15

Club Magnum strijdbaar na vondst granaat: ‘Wij buigen niet’

De bedrijfsleider van Club Magnum vreest dat het explosief dat gisteravond op de stoep van de Zoetermeerse nachtclub werd gevonden het werk is van concurrentie in de uitgaanswereld. ,,Ze willen ons uitschakelen voor de drukke decembermaand, maar wij buigen niet.”

Quote

Tegen dit soort acties ben je machteloos

Anil Islam

Volgens bedrijfsleider Anil Islam van Club Magnum is er een granaat voor de deur van zijn nachtclub gelegd. De club was dicht en hij werd door de politie op de hoogte gebracht. ,,Zo'n granaat is een klein ding, dat valt niet eens op. Mogelijk hebben de daders zelf de politie gewaarschuwd”, zegt Islam.

,,Er zijn blijkbaar mensen die niet willen dat wij in de drukke decembermaand geld verdienen”, denkt Islam. Hij vermoedt dat concurrenten willen dat zijn zaak opnieuw wordt gesloten na de vondst van het explosief. ,,Ik vind dit laf. Tegen dit soort acties ben je machteloos. Ik hoop dat dit geen nadelig effect heeft voor ons. Dit mag nog zo intimiderend zijn, wij zullen niet buigen. Ik zie het als een bevestiging dat wij goed bezig zijn.”

Aanslag

Onbekenden hadden het begin september ook al op de nachtclub aan de Van der Hagenstraat gemunt. Toen vuurden onbekenden een salvo schoten af op Club Magnum. Er vielen geen slachtoffers en de schietpartij leverde behalve schade aan het gebouw een maand sluiting op omdat burgemeester Charlie Aptroot wilde uitzoeken wat er speelde. Ook toen noemde bedrijfsleider Islam de aanslag mogelijk een ‘wraakactie van een concurrent’ die feesten naar de club aan de Van der Hagenstraat zag verhuizen.

Uiteindelijk verscherpte Club Magnum zijn veiligheidsplan. De afgelopen weekenden was de club weer open. ,,We hebben ons aan het veiligheidsplan gehouden, maar als iemand buiten de openingstijden om iets doet. We hebben wel beveiliging en er hangen ook camera's. We hebben de beelden aan de recherche overgedragen. We hopen dat wie dit op zijn geweten heeft, snel wordt gepakt.”

Gevolgen

Wat voor gevolgen de vondst van het explosief heeft, is nog niet duidelijk. Burgemeester Aptroot liet gisteravond weten de vondst van het explosief ‘enorm verontrustend en onacceptabel’te vinden’. ,,Het besluit over eventuele gevolgen komt later.” Aptroot kan de club voor een maand sluiten voor onderzoek. Voor Islam zou dat onverteerbaar zijn. ,,Dan geef je toe aan de daders. Het wordt nu tijd dat die gasten worden gepakt. Dit moet nu stoppen.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer