Crowdfunding voor MS-patiënt Ramon Vlemmix omdat behandeling in Nederland niet meer kan

InterviewRamon Vlemmix (31) uit Zoetermeer heeft MS. Behandeling in Nederland is niet meer mogelijk. Dus zoekt Ramon zijn heil in Rusland voor een HSCT-behandeling. Om die te betalen is een crowdfundactie opgezet.

Ramon Vlemmix voor het Kurhaus, waar op 30 juni een speciale benefietdag voor hem wordt gehouden.
Volledig scherm
Ramon Vlemmix voor het Kurhaus, waar op 30 juni een speciale benefietdag voor hem wordt gehouden. © Frank jansen

'Vlak voor onze bruiloft in 2016 kreeg ik de eerste klachten van hoofdpijnen en tintelingen in mijn arm'', vertelt Ramon Vlemmix over hoe het drie jaar geleden begon. ,,Maar na wat tests en een CT-scan was er geen teken dat er iets ernstig mis was. We konden dus enigszins gerust op huwelijksreis. Enkele weken na terugkomst merkte ik dat ik minder zag met mijn linkeroog en achter mijn oog had ik ook hevige pijn. De klachten werden steeds erger. Ik kreeg opnieuw verschillende onderzoeken en uiteindelijk toch de uitslag: MS.‘’

,,In eerste instantie kon ik het niet geloven, en daarom heb ik in 2017 een second opinion aangevraagd bij een neuroloog in het Erasmus MC Rotterdam. Helaas kwamen ze ook daar tot dezelfde conclusie en werd deze slechte droom een nachtmerrie. Na anderhalf jaar de voorgeschreven medicatie gebruikt te hebben, was er toch nog heel erg veel achteruitgang.'' Ook heftigere medicatie mocht niet baten en vanwege de nare bijwerkingen stopte Ramon er na vijf maanden mee.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer