Volledig scherm
Sfeerbeeld van het optreden van de band One white dog bij Bluesfestival in Zoetermeer. © Peter Franken

Cultuurfonds moet aanvragen
mogelijk strenger beoordelen

Het Cultuurfonds in Zoetermeer gaat aanvragen in de toekomst mogelijk strenger beoordelen. Dat blijkt uit het evaluatieverslag dat de gemeente onlangs publiceerde. Op dit moment kan het fonds nog ‘soepel omgaan met de kaders’ omdat er minder aanvragen zijn dan mogelijk is en omdat Fonds1818 financieel bijdraagt. Maar deze subsidie stopt eind dit jaar.

In 2017 werd volgens het evaluatierapport 220.000 euro van de 300.000 euro toegekend aan culturele projecten. Naar verwachting is het budget van 300.000 euro in 2018 wel volledig gebruikt. In de toekomst moeten er volgens het fonds, vanwege de stop van de subsidie, ‘andere middelen en manieren gevonden worden om de culturele sector van Zoetermeer verder te laten groeien’. Toch mag een afwijzing niet ten koste gaan van het cultuuraanbod, aldus de gemeente.

Een aanvraag van 25.000 euro voor een bluesfestival van JJ Music House werd afgelopen jaar nog afgewezen. Net als een aanvraag van 60.000 euro voor de professionalisering van het Theaterhart. JJ Music House kreeg uiteindelijk wel een bedrag van 10.000 euro.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer