Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

D66: ‘Website gemeente moet ook in het Engels’

De Zoetermeerse D66 fractie vindt het onbegrijpelijk dat de website van de gemeente wel in het Nederlands, maar niet ook in het Engels te lezen is en pleit voor zo’n variant. 

D66 raadslid Esmael Zamani legt uit waarom: ,,Neem de Dutch Innovation Factory waar veel kennis zit op het gebied van IT. Daar spreken ze ook hun verbazing uit. Er werken veel mensen die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld India en China. Zoetermeer heeft nota bene de ambitie om IT-stad te zijn. Maar iemand die Engels spreekt, kan bijvoorbeeld niet makkelijk een afspraak maken om zijn rijbewijs te verlengen.” 

Volgens Zamani speelt bovendien ook mee dat andere grote gemeentes wél Engelstalige versies van hun websites hebben en is het volgens de Europese wet zelfs vanaf dit jaar verplicht. Waarom Zoetermeer nog geen Engelstalige versie van de gemeentewebsite heeft, weet Zamani niet. ,,Ik heb er geen verklaring voor.” 

D66 dient volgende week maandag een motie die de gemeente oproept te onderzoeken of er behoefte aan een anderstalige website is en hoeveel dat gaat kosten.

  1. Strandtenthouders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’
    PREMIUM

    Strandtent­hou­ders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’

    Strandtenthouders aan de Nederlandse kust vragen vandaag op een bijzondere wijze aandacht voor hun financiële problemen. Ondernemers van Texel tot Zeeland hebben met hun strandbedden en tafeltjes teksten op het strand geschreven en die met een drone vanuit de lucht gefilmd. Het filmpje wordt aangeboden aan het kabinet. Ze willen dat de loonkosten van hun personeel wordt vergoed.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer