Volledig scherm
Het Stedelijk College wordt het Beroepscollege, dus verdwijnt de oude naam van de gevel aan het Van Doornenplantsoen. © Fred Leeflang

Dág Stedelijk, hallo Beroepscollege!

Het Stedelijk College is niet meer. Vandaag is de naam van de gevel aan het Van Doornenplantsoen gehaald en de nieuwe naam aangebracht:  Beroepscollege Zoetermeer. Deze ‘nieuwe’ school  bestaat uit het Beroepscollege Zoetermeer VMBO en het Beroepscollege Zoetermeer Praktijk en komt voort uit het Stedelijk en Het Atrium. 

Onderwijskoepel SSVOZ, waarvan Het Atrium, het Picasso Lyceum en het Stedelijk College deel uitmaakten, organiseert het vmbo-onderwijs in de stad met ingang van dit schooljaar helemaal anders. Het Stedelijk College en Het Atrium zijn verdwenen. De vmbo-leerlingen zien op hun eerste schooldag in september de namen Beroepscollege Zoetermeer Praktijk en Beroepscollege Zoetermeer VMBO op het gebouw aan het Van Doornenplantsoen. 

Voor de mannen van het Zoetermeerse bedrijf MM Style is de naamsverandering een flinke klus. Niet alleen zijn alle borden en lichtbakken aan de buitenzijde veranderd, ook alle verwijzingsbordjes in de school zijn omgeruild voor exemplaren met de nieuwe naam en logo.

Na de vakantie opent ook de nieuwe mavo de deuren, in het gebouw van de voormalige vmbo-school Het Atrium aan de Dr. J.W. Paltelaan. Officieel gaat het om de theoretische leerweg van het vmbo, vmbo-t. Het moet een kleinschalige school worden voor zo’n 400 leerlingen. 

De nieuwe namen markeren een nieuw begin voor de vmbo-scholen. Het Stedelijk kreeg in 2017 van de onderwijsinspectie voor de vmbo-opleidingen slechte beoordelingen. Vorig jaar kreeg de school weer een pluim. 

Volledig scherm
Het Stedelijk College wordt Beroepscollege, een heel andere school © Fred Leeflang

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer