Volledig scherm
Gisteravond was de première de leerlingenvoorstelling van dans-en balletstudio Door Laverman. © AD

Dansschool Laverman pakt uit met 350 leerlingen op podium

De leerlingenvoorstelling 'Once upon a time' van dans-en balletstudio Door Laverman beleefde gisteravond haar première. Maar liefst 350 leerlingen traden op voor een volle zaal in Stadstheater Zoetermeer. 

Als je zoveel leerlingen hebt die zoveel dansstijlen beheersen, dan kan je behoorlijk uitpakken. En dat is wat Door Laverman al 22 jaar lang doet. Elke twee jaar wordt dit groots opgezet en tot in de details voorbereid. En het lijkt of het iedere twee jaar groeit. Het sprookjesachtige karakter dit keer zorgde voor een verrassend programma met bijbehorende betoverende acts. 

Een enkele jongen met dansaspiraties bewoog zich op het overwegend door meisjes bevolkte podium. Dat ze gekoesterd worden, was goed te zien aan de prominente plek die ze kregen. Elegante balletmeisjes tot stoere hiphoppers passeerden de revue. Als rode draad kwam de sprookjesfiguur Sneeuwwitje steeds tevoorschijn om het publiek als het ware bij de hand te nemen.

Klassiek

Door Laverman begon als balletschool en deze klassieke scholing blijft tussen de andere dansstijlen die in de loop der jaren erbij kwamen de kern van de school. De leerlingen die moderne dans doen zijn verplicht klassiek geschoold en dat is te zien. Dit neemt niet weg dat er veel ruimte is voor vrijere vormen van dans die ook tijdens deze avond goed aan bod kwamen.

De allerjongsten vanaf 5 jaar in schattige tutu’s lieten de zaal niet onberoerd. Veel bewondering was er voor de strakke choreografie van de ervaren dansgroepen. En bij de vrolijke cancan met zwierige rokken en benen in jarretels werd er uitbundig meegeklapt. Van een hele andere orde was de performance van de groep Extreme op de muziek van Shane Koyczan met een tekst die veel indruk maakte op de bezoekers.

De leerlingvoorstelling 'Once upon a time' is vanmiddag om 14.00 uur nog een keer te zien.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer