Volledig scherm
PREMIUM
Sharon Posthuma in haar winkel is de Modefabrique met haar moeder Anneke. © Ron Jenner Fotografie

De Modefabrique van Sharon: Shoppende dames en lunchende mannen onder een dak

Ze kon niet kiezen tussen haar twee grote liefdes mode en horeca. Dus bedacht Sharon Posthuma een modewinkel met een lunchroom ineen. Vandaag opent deze Modefabrique in Rokkeveen de deuren.

Fanatiek shoppende dames met daar achteraan sjokkend hun verveelde mannen. Dat is het beeld wat Sharon Posthuma dreef tot het idee van haar twee concepten onder één dak in de Modefabrique, dat vandaag de deuren opent aan de Quirineweg bij winkelcentrum Rokkeveen. Terwijl de dames op hun gemak kunnen rondneuzen tussen de rekken met kleding en accessoires, kunnen hun ‘shopmoeie’ mannen lekker een bagel of cappuccino nuttigen. ,,Ik heb die verveling gezien bij mijn eigen vader en mijn man en eigenlijk bij al de vriendjes van vriendinnen’’, motiveert Sharon haar zelfbedachte concept. ,,Nu help ik ze een handje.’’

Het is de eerste eigen onderneming voor de 28-jarige Zoetermeerse, maar de rust en het zelfvertrouwen die ze uitstraalt past meer bij een doorgewinterde rot in het vak. ,,Ik ben heel stressbestendig, het zit denk ik in mijn bloed’’, lacht ze zelfverzekerd. Ze doelt op het feit dat haar ouders meerdere horeca-ondernemingen hebben gehad, waaronder het restaurant TotZo! in Oosterheem. Moeder Anneke breidde het restaurant eigenhandig uit met een sieradenvitrine en een kledingrek. Hetzelfde idee dus, maar dan andersom. Dit liep meteen zo storm, dat er telkens weer een rekje bij kwam.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer