Volledig scherm
Molen de Hoop, foto ter illustratie. © NICO SCHOUTEN

De Watertoren en molen De Hoop kleuren oranje voor Orange the World

De Watertoren van Zoetermeer en Molen de Hoop zullen oranje kleuren op 25 november. Een oranje licht zal uitgaan van de locaties vanwege de actie Orange the World, voor de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Vanaf 25 november tot 10 december wordt actie gevoerd voor Orange the World, een actie tegen geweld tegen vrouwen. Ook Zoetermeer doet mee: de Watertoren in Rokkeveen en Molen De Hoop aan de Eerste Stationsstraat kleuren die dag oranje. Hoe laat dit gebeurt, is nog niet bekend.

Op 25 november spreekt Soroptimist Club Zoetermeer bij de gemeenteraad, en op 28 november is een lezing van Hameeda Lakho over huiselijk geweld tegen vrouwen te horen in het Piëzo Centrum Oosterheem. Lakho is een deskundige op het gebied van geweld tegen vrouwen.

Voorstel

Mocht de organisatie van Orange the World de betaling voor de verlichting niet rond krijgen, dan stelt de gemeente maximaal 500 euro ter beschikking. Dit stelden de fracties D66, PvdA, VVD, CDA en Fractie van den Berg onlangs voor en dat voorstel is met algemene stemmen aangenomen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer