Volledig scherm
Wijkagenten in Buytenwegh maakten een foto van de auto's van de trouwstoet. © Politie

Deelnemers trouwstoet misdragen zich flink, politie deelt 9 bekeuringen uit

De politie heeft gisteren negen bekeuringen uitgedeeld aan deelnemers van een trouwstoet aan de Lisztrode in Zoetermeer. Wijkbewoners schakelden de politie in omdat de bestuurders van een aantal luxe auto’s kinderen en andere buurtbewoners bijna hadden aangereden. 

Zo’n 25 auto’s reden gistermiddag in een colonne luid toeterend door de Lisztrode in de wijk Buytenwegh. De politie meldt dat de bestuurders toen ook gevaarlijk rijgedrag vertoonden. Op foto’s van de wijkagenten in Buytenwegh is te zien dat de toeterende bestuurders in dure auto’s reden. 

Vervolgens blokkeerden de deelnemers aan de toeterstoet de straat en vierden feest voor de woning waar de bruid zich ophield. Omwonenden konden het lawaai en de blokkades van de feestvierders niet waarderen en hebben de politie ingeschakeld. 

De bewoners waren volgens de politie vooral boos omdat de bestuurders van de luxe wagens weinig rekening hielden met kinderen in de straat. ,Wij hebben een aantal wijkbewoners gesproken, waarvan hun kinderen en zijzelf bijna zijn aangereden en die waren echt boos over het rijgedrag en de herrie’, schrijft een wijkagent op Twitter. 

Nadat de feestvierders uit de wijk waren vertrokken, hebben de agenten hen op de snelweg richting Den Haag op een aantal overtredingen betrapt.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer