Vrijwilligers van YMCA Zoetermeer, die de Huttenbouwweek organiseren, samen met de kinderen. Het was een extra speciaal jaar met een vijfjarig jubileum.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van YMCA Zoetermeer, die de Huttenbouwweek organiseren, samen met de kinderen. Het was een extra speciaal jaar met een vijfjarig jubileum. © PR YMCA Zoetermeer

Deze zomerkampen nemen Zoetermeerse kinderen onder hun hoede: ‘Het kan weer écht’

Klussen, klimmen, klauteren en zwemmen: zomerkampen konden dit jaar voor het eerst sinds corona weer volledig op volle toeren draaien. Deze zonnigste kampen nemen de kinderen van Zoetermeerse ouders mee op pad, maar toch was het dit jaar rustiger. 

 1. Melle (26) wil lesgeven én is academicus, maar pabo’s weigeren hem: ‘Er is toch een lerarentekort?’
  PREMIUM
  35

  Melle (26) wil lesgeven én is academicus, maar pabo’s weigeren hem: ‘Er is toch een lerarente­kort?’

  Met het nijpende lerarentekort grijpen pabo’s íedereen aan die leraar wil worden. Toch? Fout. Melle Sturing (26) is jong, heeft een universitair diploma en staat al (onbevoegd) voor de klas in het praktijkonderwijs. Hij lijkt de perfecte docent. Eén probleem: hij wordt niet aangenomen op Haagse pabo’s. Zonder dat lerarendiploma zal hij moeten stoppen met het werk dat hem zó ligt.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer