Volledig scherm
© Dinner Train

Dineren in een rijdende trein vanaf Zoetermeer

De Dinner Train komt naar Zoetermeer. Deze bijzondere trein vertrekt van 24 tot en met 28 april vanaf station Zoetermeer. 

De Dinner Train is een nieuw concept, vertelt Tim Beltz van Railpromo. De eerste Dinner Train vertrekt eind maart vanaf Rotterdam. Daarna volgt nog Den Haag en na Zoetermeer is het de beurt aan Alphen.

Het idee is simpel: je stapt aan boord van de trein en krijgt onderweg een diner voorgeschoteld. ,,Er passen 215 mensen in de trein”, zegt Beltz. ,,We zijn flexibel. We kunnen meer of minder rijtuigen aankoppelen.”

De trein maakt een ronde van zo’n twee uur. De route kan per keer verschillen, de trein moet rekening houden met de bestaande dienstregeling. ,,Er kan altijd iets gebeuren waardoor we een andere route moeten rijden. Daarom vertellen wij bewust niet wat de route is. Wij zijn afhankelijk van de andere gebruikers op het spoor.”

Machinisten

Quote

Je merkt er niets van als je achteruit­rijdt. De treinen zijn ingericht op een rustige rit

Tim Beltz, Railpromo

De treinen zijn speciaal omgebouwd om dienst te doen als Dinner Train. Ook zijn de machinisten geselecteerd: ze moeten rustig rijden, maximaal 120 kilometer per uur. Dit om te voorkomen dat het eten en drinken door de trein zal vliegen bij een bocht of op een hobbelig gedeelte. ,,Je merkt er dan ook niks van als je achteruitrijdt. De treinen zijn helemaal ingericht op een rustige rit.”

Overigens mogen kinderen ook mee aan boord, er is een speciaal kindermenu. De eerste trein vertrekt rond 17.00 uur. ,,Wij communiceren geen vertrektijd, maar spreken af hoe laat mensen op het station moeten zijn. Het is wel zo dat als we moeten vertrekken, we niet op de gasten kunnen wachten. Ze moeten dus echt op tijd op het perron zijn.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer