Volledig scherm
De oldtimerdag wordt gehouden op 16 mei. © NICO SCHOUTEN

Dit wordt het thema van de twintigste Zoetermeerse Oldtimerdag

De organisatie van de Zoetermeerse Oldtimerdag heeft het thema voor dit jaar bekendgemaakt: rood-wit-blauw. Deze twintigste oldtimerdag heeft plaats op zaterdag 16 mei.

Niet alleen denkt de organisatie bij dit thema aan de kleuren van de Nederlandse vlag, maar ook aan de kleuren van de auto’s van de hulpdiensten in vroeger tijden: brandweerrood, ambulancewit en politieblauw.

Motoren

Op de oldtimerdag zijn alleen klassieke voertuigen van minimaal dertig jaar oud welkom. Oude politie- en brandweerauto’s en ambulances krijgen speciale aandacht. Behalve auto’s zijn ook motoren en bromfietsen welkom.

Het eerste programmaonderdeel is een tourrit door de regio. Aan het einde van de rit worden alle bolides geparkeerd in de Dorpsstaat, de Pilatusdam en het Nicolaasplein. Daar zijn ook muziek, straatacts en kinderactiviteiten. De rally trekt jaarlijks meer dan 180 auto’s en duizenden belangstellenden.

Concours

Wie mee wil rijden met zijn klassieker, betaalt 17,50 euro. Alleen meedoen aan het concours kost 7,50 euro. Opgeven kan via oldtimerdagzoetermeer.nl.

  1. Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’
    Play

    Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’

    Deuren forceren gaat nu nog met een politiesleutel, beter bekend als de ‘boem’. Met veel geweld wordt de deur kapot geramd om zo snel mogelijk binnen te komen bij een noodsituatie. Het gedwongen kapot moeten maken van deuren kost onder meer woningcorporatie Staedion veel geld. ,,Een deur vervangen kost ongeveer 1500 euro.’’ Om de kosten terug te dringen heeft de politie vandaag oefendeuren gekregen. Hierop oefenen ze inbraaktechnieken om de deuren zo min mogelijk te beschadigen, maar toch snel binnen te kunnen komen.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer