Volledig scherm
Stille toch in 2017. © Ron Jenner Photo Graphic Design

Dodenherdenking in fraai Wilhelminapark

De trommels en de bloemkransen staan al klaar. Ook in Zoetermeer trekken bewoners er vanavond weer op uit in het kader van de Nationale Dodenherdenking.

Om 19.25 uur vertrekt er een stille tocht vanaf het Oude Huys aan de Dorpsstraat 7, onder leiding van de trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap. Achter hen volgt de scoutinggroep John McCormick, vernoemd naar de Amerikaanse piloot die in de Tweede Wereldoorlog met zijn vliegtuig neerstortte in de Geerpolder.

De scoutinggroep heeft al vaker meegelopen in de stille tocht. De scouts, die ook deze keer kransen en bloemstukken met zich meedragen, worden gevolgd door burgemeester Aptroot en leden van het Contact Oud Mariniers. De tocht gaat naar het Wilhelminapark, dat deze week klaar werd gemaakt voor de herdenking. Er zijn onder meer nieuwe bomen, struiken en planten bij het oorlogsmonument in dit park geplaatst.

Na aankomst van de stoet bij het monument, volgen om 20.00 uur twee minuten stilte. Burgemeester Aptroot zal tijdens het plaatsen van de kransen een toespraak houden en aansluitend draagt een leerling van IKC De Springplank een gedicht voor. Na de Zoetermeerse herdenking is er om 21.00 uur een theatervoorstelling in het CKC, genaamd Joop en Jopie - Liefde en Verzet. De voorstelling duurt en uur. Het is een waar gebeurd verhaal met aandacht voor de regionale geschiedenis, liefde en verzet. De muziek is van Vera Lynn.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer