Volledig scherm
Fithealth On Tour, fitness op wielen voor inwoners van Zoetermeer en omstreken. © Fithealth

Door fitness op wielen komt de sportschool vanzelf naar je toe

Waarom naar de sportschool, als de sportschool ook naar jou kan komen? Dat moet sportman Karsten Buitendam van Fithealth Palenstein hebben gedacht, toen hij de mobiele fitnesschool bedacht.  

Met teksten als ‘Sweat now, shine later‘ en ‘Bootcamptime is quality time‘, is het zwarte busje van Fithealth on tour met gifgroene letters een opvallende verschijning. ,,In de stad is een overkill aan sportscholen”, legt Buitendam uit. ,,Maar in de dorpen wordt weinig aangeboden.”

Er wordt niet in het busje zelf gesport. ,,Daar nemen we de uitrusting in mee”, zegt de sportman. ,,Een grasmat, stangen, kettlebells en dumbells. Genoeg voor 25 man. Of het nu in het stadspark om de hoek, op een bedrijventerrein of op en school is.”

Buiten de stadsgrenzen

Met zijn fitnesschool op wielen heeft de sportman maar één doel. ,,Meer mensen in beweging krijgen”, zegt Buitendam. ,,Men sport wel, maar wil ook graag naar buiten. Dat maken wij nu mogelijk.  Voor de eerste training betaal je 5 euro. Daarna betaal je voor een tienrittenkaart 65 euro.” Iedereen is welkom om mee te trainen. ,,Je kunt op elk niveau, met elke leeftijd, beginnend of gevorderd, instappen.”

Hij kijkt over stadsgrenzen heen. ,,Mijn steun en toeverlaat, Harmen Verweij komt bijvoorbeeld uit Moerkapelle”, legt Buitendam uit. ,,Nou, dan rijd ik onze bus natuurlijk daar ook even voor.” Op termijn wil hij zijn diensten  ook bij bedrijven aanbieden. 

Fithealth On Tour heeft op zaterdag open dag aan het Rakkersveld 243. Op die dag kunnen belangstellenden vragen stellen en een kijkje nemen in de bus. De trainingen zijn op maandagavond en zaterdagochtend. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer