De politie doet onderzoek bij de beschoten Club Magnum aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de beschoten Club Magnum aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. © Regio 15

Doorbraak in onderzoek: Twee Rotterdammers verdacht van beschieten Zoetermeerse nachtclubs

Met de aanhouding van twee jonge Rotterdammers denkt de politie daders te pakken te hebben van de geruchtmakende beschietingen van twee nachtclubs in Zoetermeer.

De eerste verdachte, een 20-jarige man, is gisteren aangehouden in zijn woonplaats Rotterdam. De ander, een 19-jarige Rotterdammer, zat al vast in een gevangenis en is daar vandaag aangehouden. Volgens de politie is het mogelijk dat er meer verdachten kunnen worden aangehouden. De twee Rotterdammers worden verhoord.

In Zoetermeer zijn het afgelopen jaar herhaaldelijk nachtclubs beschoten. De nu opgepakte mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de beschietingen van een club aan de Van der Hagenstraat, waarschijnlijk Club Magnum, en een club aan de Amsterdamstraat, Club Cobra. Beide clubs zijn verschillende keren beschoten op momenten dat ze gesloten waren. Daarbij vielen geen gewonden.

Permanent gesloten

De beschietingen hadden grote gevolgen voor de clubs, die elke keer dicht moesten op last van burgemeester Charlie Aptroot. Inmiddels zijn ze permanent gesloten.

Burgemeester Aptroot laat via de politie weten dat hij blij is dat de verdachten zijn aangehouden: ‘De schietincidenten zijn onacceptabel. Goed werk van de politie dat zij de verdachten hebben opgespoord.’

Lees hier meer over de beschietingen de afgelopen jaren. 

Onderstaande video is van 13 september 2019

  1. Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Scheveningen
    PREMIUM

    Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Schevenin­gen

    Eric Kesteloo (57) zeilde met de Bark Europa, een oude driemaster, rond Antarctica. Twee weken geleden meerde hij aan in Argentinië en liet hij zijn gasten van boord. Maar door de coronacrisis kan zijn bemanning van 18 zeilers ineens niet meer terug naar huis vliegen. ,,Argentinië zit nu volledig op slot. We hebben daarom besloten om in één klap terug naar Scheveningen te zeilen.’’

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer