Volledig scherm
Een paar jaar geleden was er in de Zoetermeerse wijk Segwaert ook een discussie over platanen. Foto ter illustratie. © Peter Franken

Drie bomen vergiftigd in Seghwaert: in de stammen zijn gaten geboord waarin het gif is gespoten

Drie bomen die onlangs plotseling dood gingen, blijken volgens de gemeente te zijn vergiftigd. De bomen stonden aan de Akkerdreef en de Meervalsloot in de wijk Seghwaert. 

In de stammen waren gaten geboord waarin het gif is gespoten. ‘We betreuren dit en hebben aangifte gedaan bij de politie’, laat de gemeente Zoetermeer weten. Onlangs werd een onderzoek ingesteld om achter de doodsoorzaak van de bomen te komen.

Inmiddels is een kapvergunning aangevraagd voor de drie bomen. Hierna plant de gemeente nieuwe bomen terug. ‘Het groen, en vooral bomen, hebben een belangrijke rol in Zoetermeer’, aldus de gemeente, die er ook op wijst dat niet alle buurtbewoners even blij zijn met een boom in de buurt van hun huis. ‘Aan de ene kant zijn bomen waardevol en aan de andere kant kunnen buurtbewoners overlast ervaren van bomen. Het is niet de bedoeling dat inwoners zich het recht toe-eigenen om een boom te doden. Dit kan bovendien gevaarlijke situaties opleveren’. 

De gemeente wijst erop dat er ook nog een externe Adviescommissie Bomen is die aan het stadsbestuur kan adviseren of een boom in de openbare ruimte wel of niet gekapt kan worden.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer