Beeld ter illustratie: buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) voeren actie op de Dam om meer aandacht te vragen voor agressie tegen handhavers.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) voeren actie op de Dam om meer aandacht te vragen voor agressie tegen handhavers. © ANP / ANP

Drie verdachten langer vast voor mishandeling waarbij boa’s ernstig gewond raakten

Drie verdachten van de mishandeling van handhavers afgelopen vrijdagnacht in Zoetermeer blijven langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. Eén van de verdachten wordt ook nog verdacht van mishandeling van een andere boa.

 1. Mishandelde boa’s maakten nooit zoiets heftigs mee, zus van verdachten is boos: ‘Zíj waren ook agressief’
  PREMIUM

  Mishandel­de boa’s maakten nooit zoiets heftigs mee, zus van verdachten is boos: ‘Zíj waren ook agressief’

  De handhavers die vrijdagavond zijn mishandeld in Zoetermeer zijn nog steeds van slag en spreken van een ‘erg heftige situatie’ die zij nooit eerder meemaakten. Ze worden gesteund door de burgemeester, maar volgens betrokkenen zouden zij zelf ook hun boekje te buiten zijn gegaan. Volgens de zus van twee van de verdachten, gebruikten de boa’s ‘onnodig geweld’. Dat beweren ook enkele bewoners die bij het incident waren.
 2. Zeven handhavers ernstig mishandeld bij aanhouding in Zoetermeer: ‘Ze moesten de noodknop gebruiken’
  Update

  Zeven handhavers ernstig mishandeld bij aanhouding in Zoetermeer: ‘Ze moesten de noodknop gebruiken’

  Zeven handhavers zijn vrijdagnacht ernstig gewond geraakt bij een aanhouding in Zoetermeer. Ze zouden na een korte achtervolging door zo’n vijftien mensen zijn belaagd en mishandeld. De gemeente Zoetermeer heeft het over ‘ernstig geweld’ tegen de handhavers, die onder meer een gebroken arm, hoofdletsel, bulten en blauwe plekken opliepen. Vier personen zijn aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer