Beeld ter illustratie: buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) voeren actie op de Dam om meer aandacht te vragen voor agressie tegen handhavers.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) voeren actie op de Dam om meer aandacht te vragen voor agressie tegen handhavers. © ANP / ANP

Drie verdachten langer vast voor mishandeling waarbij boa’s ernstig gewond raakten

Drie verdachten van de mishandeling van handhavers afgelopen vrijdagnacht in Zoetermeer blijven langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. Eén van de verdachten wordt ook nog verdacht van mishandeling van een andere boa.

 1. Mishandelde boa’s maakten nooit zoiets heftigs mee, zus van verdachten is boos: ‘Zíj waren ook agressief’
  PREMIUM

  Mishandel­de boa’s maakten nooit zoiets heftigs mee, zus van verdachten is boos: ‘Zíj waren ook agressief’

  De handhavers die vrijdagavond zijn mishandeld in Zoetermeer zijn nog steeds van slag en spreken van een ‘erg heftige situatie’ die zij nooit eerder meemaakten. Ze worden gesteund door de burgemeester, maar volgens betrokkenen zouden zij zelf ook hun boekje te buiten zijn gegaan. Volgens de zus van twee van de verdachten, gebruikten de boa’s ‘onnodig geweld’. Dat beweren ook enkele bewoners die bij het incident waren.
 2. Ernst en Bobbie zetten zich bij CPC Loop in voor de jongste hardlopers: ‘Alle soepkippen hierkomen!’
  PREMIUM

  Ernst en Bobbie zetten zich bij CPC Loop in voor de jongste hardlopers: ‘Alle soepkippen hierkomen!’

  Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor hardlopen. Bij de CPC Loop in Den Haag verzorgt het iconische televisie-duo Ernst en Bobbie al ruim twintig jaar de warming-up voor de allerjongsten. De beroemde lolbroeken én hardloopfanaten zorgen er ook deze zondag weer voor dat alle kinderen vol goede moed uit de startblokken schoten. ,,In sommige gevallen zijn die ouders nog het meest afgepeigerd, haha.”
 3. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer