Volledig scherm
Reddingsbrigade in Zoetermeer, ter illustratie. © Nico Schouten

Drukke zomer voor vrijwilligers: verdubbeling van acties Zoetermeerse reddingsbrigade in 2019

De Zoetermeerse reddingsbrigade moest in 2019 twee keer zo vaak optreden als in het jaar ervoor. Bij recreatiegebied Noord Aa hebben de vrijwilligers een drukke zomer achter de rug.

Met 72 EHBO-meldingen had de Zoetermeerse reddingsbrigade een verdubbeling ten opzichte van 2018. Ook moesten de brigadeleden het afgelopen jaar 12 reddingsacties uitvoeren, tegenover 7 in 2018. ,,Meestal moesten we beginnende surfers of zeilers terug naar de kant begeleiden”, licht bestuurslid Maarten Voskamp van de reddingsbrigade toe.

Eerder deze week werd bekend dat ook Reddingsbrigade Nederland het afgelopen jaar vaker in actie kwam dan het jaar ervoor. Waren er in 2018 nog 8075 acties, vorig jaar waren dat er 9079.

Mooi weer

De Zoetermeerse redders opereren vanuit hun anderhalf jaar geleden vernieuwde post aan de Noord Aa. De reddingsbrigade draait volledig op vrijwilligers. Die houden in de zomer de zwemmers en andere recreanten voornamelijk in de weekends in de gaten, maar alleen op dagen met mooi weer. Verder verzorgt de brigade ook zwemlessen in zwembad de Driesprong. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer