Volledig scherm
Een rechter met wetboek in de rechtszaal. © ANP XTRA

‘Dun bewijs’ tegen verdachte van steken agent, toch drie jaar cel geëist

De officier van justitie geeft toe dat het bewijs tegen Naser G. (32) uit Zoetermeer, die een agent in burger zou hebben gestoken, dun is. Toch eist de officier drie jaar cel tegen G..

De agent trof op 2 juni ’s nachts bij zijn woning een persoon in een bestelauto aan, waarschijnlijk een inbreker. Deze persoon haalde vervolgens met een priem of een schroevendraaier uit naar de politieman. De inbreker wist uiteindelijk na een worsteling te ontkomen.

Volgens de politieman ging het om Naser G.. Hij meende hem te hebben herkend. G. is namelijk veelvuldig in aanraking geweest met de Zoetermeerse politie en heeft een dik strafblad. De politieman zou Naser G. al eens hebben ontmoet toen hij vastzat in Zoetermeer na een eerdere arrestatie. Ook had hij nog voor het steekincident in juni tijdens een briefing op het politiebureau een foto van G. gezien.

Dat alles is waar het Openbaar Ministerie het mee moet doen, want ander bewijs dat G. de stekende inbreker was ontbreekt. Er zijn in de bestelauto geen dna-sporen of vingerafdrukken gevonden van de Zoetermeerder. Ook elders werden die niet aangetroffen. ,,Het is minimaal’’, zei de officier van justitie vandaag bij de Haagse rechtbank over het bewijs tegen de Zoetermeerder. Maar hij vond de verklaring van de agent toch voldoende. ,,Hij is een nuchtere en betrouwbare agent, die weet wat hij gezien heeft’’, aldus de officier. ,,Ik twijfel absoluut niet aan wat hij gezien heeft.’’

Poging tot doodslag

Volgens de aanklager heeft Naser G. de agent met stekende en snijdende bewegingen verwond in de buik. Daarmee zou hij zich schuldig gemaakt hebben aan een poging tot doodslag.

Quote

Ik heb hier absoluut niets mee te maken

G.

Naser G. reageerde tijdens de zitting furieus op de beschuldigingen van het OM. ,,Het klopt dat ik een verleden heb, maar ik heb hier absoluut niets mee te maken”, zei hij met overslaande stem. ,,Wie wordt hier de dupe? Ik ben hier de dupe. Ik zit al 94 dagen onschuldig in voorarrest, maar voor mij zijn het 94 jaar.’’

Volgens de Zoetermeerder was hij in de nacht van het steekincident bij zijn vrouw en kinderen in Zoetermeer. De agent die meende hem te hebben herkend maakte een zware vergissing’’, aldus G..

Uitspraak over twee weken.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

  • Eens (25%)
  • Oneens (75%)
483 stemmen