Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Dunkin' Donuts opent eind september in Zoetermeer

UpdateVoor de echte Zoetermeerse zoetekauw is er goed nieuws. Dunkin' Donuts opent in september een vestiging in Zoetermeer. Het is een van de eerste steden na Amsterdam waar de Amerikaanse keten zich vestigt. 

Voor de winkel worden ook nog werknemers gezocht. Waar de donutzaak precies komt is nog niet bekend. ,,De locatie wordt nog niet prijsgegeven'', laat Roberto Fava , operationeel directeur, weten. Dat heeft te maken met een samenwerking met een landelijke winkelketen. Daarover wordt later meer bekend gemaakt. Het is ook die samenwerking die ervoor heeft gezorgd dat Zoetermeer als locatie is gekozen. ,,Na Zoetermeer volgt meteen Utrecht.''

Verwacht wordt dat Dunkin' Donuts niet voor 20 september opent in Zoetermeer. 

In december liet Dunkin' Donuts al aan het AD weten dat Hagenaars in 2018 een vestiging in hun stad kunnen verwachten. Voor zover zijn er alleen in Amsterdam donuts te halen. In de hoofdstad zijn inmiddels vier filialen geopend. 

Europa

Dunkin' Donuts verkoopt naast donuts ook broodjes, koffie en thee. In Europa zijn er 240 filialen in onder meer Duitsland en Engeland.

Tussen 1997 en 2000 had Dunkin' Donuts vijf fillialen in Nederland. De zaken moesten destijds sluiten omdat 'de markt er nog niet rijp voor was'.