Duuzame bouw in Oosterheem.
Volledig scherm
Duuzame bouw in Oosterheem. © Dammis de Geus

Duurzame bouw in Oosterheem

Oosterheem krijgt er enkele tientallen duurzame koopwoningen voor senioren bij. Een Amsterdamse vastgoedonderneming kwam met een plan, de verkoop vindt aanstaande dinsdag al plaats.

'Oostererf' is de naam van het nieuwe woningbouwproject in Waterzicht, één van de elf woonbuurten in Zoetermeers grootste wijk Oosterheem. Aan de straten Markermeer, Slotermeer en Lauwersmeer vlakbij het Heemkanaal en het Heempark heeft vastgoedonderneming MRP in Amsterdam een plan voor 39 duurzame koopwoningen met een woonoppervlak van 106 tot 139 vierkante meter ontwikkeld. Elke woning krijgt een diepe en brede achtertuin.

De Makelaars Jenné-Baars-Jenné spreekt van levensloopbestendige woningen die 'zeer interessant' zijn voor ouderen. ,,Op de begane grond is er door de breedte van 6.30 tot 7.20 meter desgewenst ruimte voor een slaapkamer met een badkamer."

De geschakelde woningen zijn van het type twee-onder-een kap. Voor een aantal kopers zijn er geen energielasten bij een normaal gebruik, omdat er sprake is van nul-op-de-meterwoningen.

De woningen worden ook voorzien van vloerverwarming, zonnepanelen en een warmtepompsysteem. Wie een van deze woningen wil kopen, moet rekenen op een prijskaartje van 320.000 euro, met uitschieters naar 380.000 euro.

Belangstelling

Voor het project Oostererf hadden zich vorig jaar ruim tweehonderd belangstellenden gemeld, vertelt de makelaar, maar: ,,De verkoop moest helaas worden uitgesteld vanwege problemen met een aannemer."

De verkoop van de woningen gaat nu definitief van start op dinsdag 8 mei, van 17.00 tot 19.30 uur in restaurant 'Het Wapen van Zoetermeer' aan de Zegwaartseweg 31. De makelaar zegt een enorme belangstelling te verwachten. ,,Iedereen die een huis wil kopen moet zich opnieuw melden."

De start van de bouw is in het laatste kwartaal van dit jaar. De huizen met een begane grond en een verdieping van het type Horizon en Panorama worden gebouwd door Ten Brinke Vastgoedontwikkeling in Arnhem. Als alles mee zit kunnen de woningen eind volgend jaar worden opgeleverd.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer