Volledig scherm
PREMIUM
Benthe, Senna, Zjina, Leanna, Laya en Samantha maakten een futuristisch ontwerp voor een campus bij de Dutch Innovation Factory. © Fred Leeflang

‘Een ballonvaart! Die kan van de bucketlist’

,,Wow, ik ga een ballonvaart maken. Die kan van de bucketlist”, roept Benthe tegen klasgenoten Senna, Zjina, Leanna, Laya en Samantha. Klas H4C van ONC Parkdreef is de grote winnaar van ‘Het beste idee voor Zoetermeer’, een prijsvraag over hoe de stad er in 2030 uit moet zien.

Volledig scherm
De winnaars van ook een Go Pro: Marijn van Duijn, Farah Haider, Amber Griffioen en Noortje van Voskuilen van het Alfrinkcollege zetten hun plan om in een maquette. © Fred Leeflang

Vraag de jeugd hoe Zoetermeer er over twaalf jaar uitziet en je krijgt een stad vol hoge woontorens voorgeschoteld. Burgemeester Aptroot kreeg gistermiddag vooral veel van dit soort plannen te te zien van de klassen 4 havo van ONC Parkdreef en 4 vwo van het Alfrink College.

Eén ding staat als een paal boven water voor de jonge Zoetermeerders: ze willen straks hun stad niet verlaten. En als het aan de winnaars van de prijsvraag ‘Het beste idee voor Zoetermeer’ ligt, hoeven ze ook voor hun studie de stad niet uit.

Ze bedachten een campus met vier hoge woontorens bij de Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg. Dit plan van Senna, Zjina, Leanna, Laya, Samantha en Benthe won was goed voor zowel de juryprijs (een GoPro action cam) als de publieksprijs: een ballonvaart. De leerlingen van klas H4C van ONC Parkdreef kunnen hun geluk niet op.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer