Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Eerste half jaar veel minder aangiften van fietsdiefstal

In vergelijking met twee jaar geleden zijn er in de eerste zes maanden van dit jaar veel minder aangiften van fietsendiefstal gedaan in Zoetermeer. Van januari tot en met juni gaat het om 160 aangiften. In diezelfde periode in 2017 ging het nog om 273 aangiften in Zoetermeer.

De meeste fietsen die werden gestolen en waarvan aangifte werd gedaan, stonden in het centrum. In 2017 ging het om 107 aangiften van fietsendiefstal in het centrum, dit jaar om 65 aangiften. In de wijken Meerzicht en Noordhove werd het minst vaak aangifte gedaan van fietsendiefstal. In Meerzicht gaat het om 4 aangiften en in Noordhove om 2.

Of er daadwerkelijk minder fietsen worden gestolen, is onduidelijk. De politie roept slachtoffers op om altijd aangifte te doen. De fiets wordt dan opgenomen in een speciaal 'fietsdiefstalregister', waardoor deze wellicht nog teruggevonden kan worden. Ook heeft de politie hierdoor een beter beeld van locaties waar veel fietsen worden gestolen. Daar houdt de politie dan een 'extra oogje in het zeil'.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer